Ke Udara

{{nowplay.song.artist}}

{{nowplay.song.track}}

Segmen Terkini

{{currentshow.name}}

trending

Siapa Suka Tengok Youtube Mesti Suka 7 Trik Ni

Layan Youtube memang best. Tapi mesti ramai tak tahu trik ni semua

Sumber: Brightside

Youtube adalah site yang paling best dan paling ramai orang gunakan di dunia ni. Nak tengok apa-apa video atau nak layan movie semua ada kat sini. Tapi percaya tak masih ramai yang tak tahu 10 trik yang korang boleh gunakan masa layan Youtube. 

#1. Bila tengah layan video sekali lagu dalam video tu best lah pula. Tapi tak tahu apa lagu tu. Macam mana nak cari? Haa, copy paste je link video tu kat sini. Lepas tu mesti korang dah tahu lagu apa

#2. Nak cari semua lagu penyanyi kegemaran korang? Pergi kat serach bar taip # dengan nama artis tanpa space.

#Afgan

#3. Connection slow tapi masih nak layan Youtube? Pergi kat sini  klik macam mana yang dalam gambar kat bawah ni. 

#4. Tak best juga bila lepas habis tengok video yang kita nak, Youtube terus mainkan video seterusnya. Jadi, nak hentikan Autoplay ni pergi je ke button tepi seperti dalam bulatan kat gambar bawah ni. 

#5. Macam mana nak tukar kelajuan video? Buat macam gambar kat bawah ni. 

#6. Nak tukar video jadi GIF? Tambah je gif kat url tu 

#7. Kat Youtube pun ada shortcut tau! 

 


*Layan ERA fm menerusi dengar.era.fm

 

 

 

 

Filled Under :

Menarik

  • {{related.category}}

    {{related.name}}

     {{related.DocumentPublishFrom | date:"dd MMMM yyyy h:mma"}}